تیم ملی پاورلیفتینگ ایران در مسابقات جهانی اصلا نتونست شایستگی خودش و ورزشکارانش رو به رخ بکشه .
خبر این ناکامی خیلی سریع بین خبرگزاری های مختلف پخش شده :
تیم پاورلیفتینگ ایران که برای شرکت در پیکار های جهانی عازم نروژ شده بود با نتیجه ای بسیار ضعیف اقتدار آسیایی خود را با چالش مواجه کرد .
این تیم که با چهار ورزشکار و دو سرپرست به این مسابقات اعزام شده بود با تنها با یک ورزشکار به رقابت پرداخت که توانست در بین 33 تیم شرکت کننده همراه با چهار تیم عراق ، ازبکستان ، فیلیپین و اکوادور مشترکا به مقام سی ام این مسابقات دست یابد .
تنها شرکت کننده تیم ایران مهدی فاطمی ورزشکار دسته 110 کیلوگرم بود که در بین 15 ورزشکار این دسته به مقام یازدهم دست یافت .
مهدی فاطمی با 320 کیلوگرم اسکات ، 240 کیلوگرم پرس سینه و 315 کیلوگرم لیفت توانست با مجموع 875 کیلوگرم به مقام یازدهم جهان در سال 2006 دست یابد .
در این دسته قهرمان بلغار با 970 کیلوگرم در مجموع سه حرکت به مقام اول دست پیدا کرد .
در مجموع تیمی نیز تیم هلند با 65 امتیاز اول شد ، آمریکا با 55 امتیاز به مقام دوم رسید و چین تایپه به مقام سوم دست یافت .
این در حالی است که تیم ملی پاورلیفتینگ ایران امسال در کره جنوبی قهرمان پاورلیفتینگ آسیا شده بود .
رده بندی که در سایت بین المللی فدراسیون پاورلیفتینگ برای دسته ۱۱۰ کیلو اومده :
- 110 kg
1 | Hristov Ivailo | 1979 | BUL | 108,35 | 0,5913 | 380,0 | 260,0 | 330,0 | 970,0 | 573,56 | 12 |
2 | Bilican Orhan | 1978 | BEL | 108,35 | 0,5913 | 390,0 | 250,0 | 305,0 | 945,0 | 558,77 | 9 |
3 | Czarkowski Marian | 1969 | POL | 107,15 | 0,5934 | 360,0 | 245,0 | 327,5 | 932,5 | 553,34 | 8 |
4 | Salmela Janne | 1971 | SWE | 109,10 | 0,5900 | 350,0 | 230,0 | 345,0 | 925,0 | 545,75 | 7 |
5 | Omland Tor Herman | 1977 | NOR | 109,30 | 0,5897 | 355,0 | 255,0 | 315,0 | 925,0 | 545,47 | 6 |
6 | Tylutki Nick | 1978 | USA | 106,60 | 0,5945 | 355,0 | 227,5 | 340,0 | 922,5 | 548,42 | 5 |
7 | Grigorjevs Aleksandrs | 1985 | LAT | 108,90 | 0,5903 | 370,0 | 242,5 | 310,0 | 922,5 | 544,55 | 4 |
8 | Ceglarek Slawomir | 1974 | POL | 107,05 | 0,5936 | 335,0 | 235,0 | 340,0 | 910,0 | 540,17 | 3 |
9 | Taksdal Tollef | 1975 | NOR | 109,90 | 0,5887 | 330,0 | 250,0 | 310,0 | 890,0 | 523,94 | 2 |
10 | Kreuzer Harald | 1969 | AUT | 109,75 | 0,5889 | 330,0 | 230,0 | 325,0 | 885,0 | 521,17 | 1 |
11 | Mehdi Fatemi | 1971 | IRI | 104,10 | 0,5994 | 320,0 | 240,0 | 315,0 | 875,0 | 524,47 | 1 |
12 | Sarik Tomas | 1975 | CZE | 109,80 | 0,5888 | 320,0 | 230,0 | 315,0 | 865,0 | 509,31 | 1 |
13 | Palivonas Linas | 1981 | LTU | 109,35 | 0,5896 | 322,5 | 220,0 | 307,5 | 850,0 | 501,16 | 1 |
14 | Vaassen Ylke | 1972 | NED | 109,05 | 0,5901 | 330,0 | 190,0 | 310,0 | 830,0 | 489,78 | 1 |
15 | Nielsen Casper T. | 1979 | DEN | 104,85 | 0,5979 | 335,0 | 200,0 | 285,0 | 820,0 | 490,27 | 1 |
16 | Matejik Fridrich | 1983 | SVK | 108,85 | 0,5904 | 300,0 | 215,0 | 285,0 | 800,0 | 472,32 | 1 |
17 | Arakawa Takayuki | 1978 | JPN | 100,05 | 0,6084 | 300,0 | 215,0 | 280,0 | 795,0 | 483,71 | 1 |
18 | Taha M. Shaker | 1977 | IRQ | 102,35 | 0,6031 | 270,0 | 190,0 | 280,0 | 740,0 | 446,29 | 1 |
19 | Nascimento Claudemiro | 1970 | BRA | 107,10 | 0,5935 | 275,0 | 165,0 | 280,0 | 720,0 | 427,32 | 1 |
20 | Chowdhury Harsh | 1987 | IND | 108,75 | 0,5906 | 167,5 | 80,0 | 130,0 | 377,5 | 222,95 | 1 |
Hara Masahiro | 1967 | JPN | 107,35 | 0,5931 | 320,0 | — | 260,0 | disq. | — | 0 | |
Jensen Tonny | 1981 | DEN | 109,20 | 0,5898 | 337,5 | — | — | disq. | — | 0 | |
Leesmann Kaido | 1969 | EST | 109,45 | 0,5894 | — | 245,0 | 260,0 | disq. | — | 0 |
ضمنا از من نشنیده بگیرین . یه منبع موثق میگفت از مهدی فاطمی تست گرفته شده و اگه تست مثبت باشه چون مهدی دومین بارشه دوپینگ میکنه برای همیشه باید از مسابقات کنار بره و محروم میشه !
قهرمان قهرمانان این دوره :
Champion of Champions
|
این هم رده بندی تیمی و افتضاح برای تیم کشورمون که میشه تیمی پرقدرت بوده :
1 | Poland | 65 | [12+12+12+12+9+8] |
2 | U.S.America | 55 | [12+9+9+9+8+8] |
3 | Chinese Taipei | 45 | [12+9+8+8+5+3] |
4 | Sweden | 42 | [12+8+7+7+5+3] |
5 | Norway | 40 | [9+7+7+6+6+5] |
6 | Great Britain | 37 | [9+9+7+5+4+3] |
7 | Bulgaria | 36 | [12+7+6+6+4+1] |
8 | Finland | 35 | [12+9+7+4+3] |
9 | Japan | 35 | [12+6+6+5+3+3] |
10 | Germany | 21 | [7+5+4+4+1] |
11 | France | 17 | [6+6+5] |
12 | Brazil | 14 | [7+3+2+1+1] |
13 | Iceland | 12 | [12] |
14 | Netherlands | 10 | [9+1] |
14 | Belgium | 10 | [9+1] |
16 | Estonia | 10 | [5+3+1+1] |
17 | Slovakia | 9 | [8+1] |
18 | Kazakhstan | 8 | [8] |
19 | India | 8 | [5+1+1+1] |
20 | Venezuela | 7 | [7] |
21 | Czechia | 7 | [6+1] |
22 | Canada | 7 | [4+2+1] |
23 | Italy | 5 | [4+1] |
24 | Latvia | 4 | [4] |
25 | Egypt | 4 | [2+1+1] |
26 | Australia | 4 | [1+1+1+1] |
27 | Lithuania | 2 | [1+1] |
27 | Denmark | 2 | [1+1] |
27 | Austria | 2 | [1+1] |
30 | Philippines | 1 | [1] |
30 | Morocco | 1 | [1] |
30 | Iran | 1 | [1] |
30 | Ecuador | 1 | [1] |
30 | Uzbekistan | 1 | [1] |
30 | Iraq | 1 | [1] |
New Zealand | — | ||
Pakistan | — |
خیلی از شما ها از اینکه موقع تمرین انرژی لازم رو ندارین و نمیتونین از حداکثر توانتون بهره ببرین شکایت داشتین و راهنمایی درباره رفع این مشکل میخواستین . کلید حل این مشکل میتونه در تغذیه قبل از تمرین نهفته شده باشه . مقاله ای که در زیر اومده میتونه تا حدود زیادی بهتون کمک کنه تا بازدهی بهتری در حین تمرین داشته باشین .
بسیاری از ورزشکاران بر روی غذای قبل از ورزش تاکید زیادی دارند و باور دارند که این امر، عنصر کلیدی اجرای حرکات ورزشی است. باید به یاد داشته باشیم غذایی که در طول دوره تمرین خورده میشود و غذا و آبی که در طول مدت ورزش مصرف میشود نیز مهم اند. غذایی که قبل از تمرین خورده میشود باید به عنوان یک موقعیت خوب برای تنظیم صحیح میزان کربوهیدرات و مایعات بدن در نظر گرفته شود وتضمین کند که در طول ورزش راحت خواهید بود.
چه زمانی باید غذا بخوریم؟
غذایی که قبل از تمرین مصرف میشود، فقط هنگامی مفید است که هضم و جذب شود. یعنی شما باید طوری غذای دریافتی تان را تنظیم کنیدکه سوخت مورد نیاز در طول تمرین، در دسترس بدن شما باشد. زمان لازم برای هضم، به نوع و میزان غذایی که مصرف شده است بستگی دارد. عموماً هضم غذاهای پرچرب، پروتئین و فیبر نسبت به بقیه غذاها نیاز به وقت بیشتری دارد و ممکن است باعث ناراحتی معده در طول ورزش شود. هضم غذاهای پرحجم زمان بیشتری میگیرد.
شما باید خودتان تجربه کنید که چه نوع زمانبندی تغذیهای، نیازهای فردی شما را برآورده میکند. عموماً، ورزشکارانی که مشغول ورزشهایی با شدت فعالیت کم هستند یا ورزش هایی که وزن بدن با وسیله دیگری تحمل میشود، نسبت به ورزشهای دیگر مثل دو که شکم در طول ورزش تکان میخورد، میتوانند میزان بیشتری غذا در معده خودشان تحمل کنند.
یک راهنمایی کلی این است که سه الی چهار ساعت قبل از تمرین غذا بخورید با این که به مدت یک الی دو ساعت قبل از ورزش یک غذای سبک میل کنید.
چه باید بخوریم؟
غذایی که قبل از تمرین خورده میشود، باید منبع خوبی از کربوهیدرات باشد. همچنین باید کم چربی و با فیبر متعادل برای کمک به هضم و کاهش خطر ناراحتی معده و روده باشد. در موقعیتهای خاص ورزشی ، ممکن است مهم باشد که بر میزان کربوهیدرات و مایع مصرفی، زیاد تاکید کنیم. همچنین این نیز مفید است که هدفهای تغذیهای دیگر را هم هنگام انتخاب خوراک قبل از تمرین، مد نظر داشته باشیم. یعنی غذاهایی را انتخاب کنیم که دارای انواع زیادی مواد مغذی که شامل پروتئین، ویتامین و مواد معدنی هستند.
غذاهای مناسب برای مصرف سه تاچهار ساعت قبل از تمرین
- نان فانتزی با مربا یا عسل + شیر
- سیب زمینی آب پز ، پنیر + شیر
- لوبیای آب پز با نان تست
- حبوبات فرآوری شدة صبحانه + شیر
- نان با پنیریا گوشت + موز
- سالاد میوه یا میوه + ماست اسانس دار
- ماکارونی یا برنج با سس با محتویات کم چرب (مثل گوجه فرنگی، سبزیجات، گوشت کم چربی)
خوراکهای مختصر و مناسب برای یک تا دو ساعت قبل از تمرین
- غذای مایع
- میلک شیک (مخلوط شیر و شربت و بستنی) یا شربت میوه صاف شده
- قطعههای خوراکی مخصوص ورزش(برچسب آن را از نظر کربوهیدرات و پروتئین کنترل کنید)
- حبوبات فرآوری شده صبحانه + شیر
- قطعههای خوراک تهیه شده از حبوبات
- ماست میوهای
- میوه
خوراکهای مناسب برای مصرف کمتر از یک ساعت قبل از تمرین
- نوشیدنیهای ورزشی
- ژل کربوهیدرات
- داروهای تقویتی
- قطعههای خوراکی مخصوص ورزش
- آب نبات ژلهای
تعداد اندکی از اشخاص درصورت مصرف کربوهیدرات در طول یک ساعت قبل از ورزش، بدنشان عکسالعمل شدیدی نشان میدهد، این موضوع در همین مقاله بررسی میشود.
آیا غذاهای با شاخص گلیسمی پایین، بهترند؟
غذاهای محتوی کربوهیدرات اثرات متفاوتی بر روی گلوکز خون دارند. غذاهای باشاخص گلیسمی (شاخص گلوکز درخون= GI ) پایین باعث آزاد سازی آرام و پیوسته گلوکز در خون میشوند در حالی که غذاهای با گلیسمی بالا باعث افزایش سریع و کوتاه مدت گلوکز خون میشوند. توصیه شده است که غذاهای GI پایین، بهعنوان غذای قبل از ورزش استفادهشوند چون میتوانند قبلاً منتج به آزاد سازی آهسته و پیوسته گلوکز درخون شوند و سطح گلوکز خون را برای مدت بیشتر ی پایدار نگه دارند. در هر حال، تا کنون تحقیقات نتوانسته اند ثابت کنند که مصرف غذای GI پایین، قبل از تمرین و در طول اجرای آن، برای همگان مفید است، بعلاوه مصرف کربوهیدرات (مثلاً نوشیدنیهای ورزشی) در طول تمرین، راه جایگزینی را برای بالا نگه داشتن سطح سوخت بدن در طول فعالیت فراهم میکند و تحقیقات نیز نشان دادهاند که این عمل، تاثیرات سوء انواع کربوهیدرات در غذای قبل از تمرین را نیز در برندارد. اگر شما درگیر ورزش استقامتی هستید که در طول آن مشکل است کربوهیدرات اضافی بگیرید، ممکن است آرزو کنید که کاش قبل از تمرین، یک غذای با GI پایین را امتحان میکردید. به هر حال در نظر داشته باشید بسیاری از غذاهای با GI پایین، (مثل عدس، فرنی و نان حبوباتی) ممکن است مناسب نباشند و احتمال اینکه باعث ناراحتی معده شوند نیز زیاد است.
اگر صبح زود تمرین کنیم، چه میشود؟
همیشه عملی نیست که انسان سه الی چهار ساعت قبل از تمرین غذا بخورد، اگر شما صبح زود ورزش میکنید باید حدوداً یک ساعت قبل از تمرین، یک غذای سبک بخورید، مثلاً میتوانید در طول مسیر به سمت محل ورزش، کمی میوه یا قطعههای خوراکی تهیه شده از حبوبات را به همراه کمی مایعات مثل نوشیدنیهای ورزشی مصرف کنید با مصرف کربوهیدرات در طول مسابقه یا جلسات تمرین، میتوانید کسری کربوهیدرات موجود در غذایتان را جبران کنید.
اگر بیش از حد معمول نگران غذا خوردن باشیم چه؟
شما وقتی که به خوبی سوخت گرفته باشید، بهتر عمل خواهید کرد و غذای قبل از ورزش ممکن است نقش مهمی در رسیدن به این هدف را ایفا کند. امتحان کنید تا بالاخره یک روش عملی و غذا هایی را که برایتان بیخطر و آشنا هستند بیابید. بعضی غذاهای مایع برای کسانی که برای تحمل غذای جامد در معدهشان قبل از تمرین مشکل دارند، جانشین خوبی است. شما همچنین ممکن است به این نتیجه برسید که میتوانید خوراکهایی مثل قطعه های خوراکی تهیه شده از حبوبات و قطعههای خوراکی مخصوص ورزش را به آهستگی و در طول ساعات قبل از مسابقه بجوید.
آیا باید یک ساعت قبل از تمرین، از مصرف کربوهیدرات پرهیز کنیم؟
بیشتر ورزشکاران میتوانند قبل از تمرین کربوهیدرات مصرف کنید، بدون این که بر روی عملکردشان تاثیر بگذارد و این امر در بعضی موارد، حتی میتواند نتیجه جلسه تمرین را بهبود ببخشد. با این حال درصد کمی از ورزشکاران پس از مصرف کربوهیدرات درست قبل از تمرین، دچار افت میزان گلوکز خون و در نتیجه علائمی همچون خستگی، لرز و سرگیجه میشوند. این عکس العمل، پاسخی است به افزایش مصرف کربوهیدرات که پس از گرفتن آن، افزایش میزان انسولین خون اتفاق میافتد. هنگامی که مصرف کربوهیدرات زیادی، با شروع تمرین مصادف میشود، معمولاً یک افت کوچک در سطح گلوکز خون میبینیم. در بیشتر مردم، این یک اتفاق موقت است که توسط خود بدن و بدون هیچ گونه عوارض جانبی، اصلاح میشود. با این حال در تعداد کمی از اشخاص، یا افت گلوکز خون شدید است یا اینکه خود فرد بهاین امر بسیار حساس است و در نتیجه آشکارا از خستگی ناشی از آن رنج میبرد. اگر شما دچار چنین عارضهای میشوید، توصیههای زیر را مد نظر داشته باشید:
- سعی کنید برای مصرف غذای قبل از تمرین خود، بهترین زمان را بیابید، با قرار دادن زمان طولانیتر بین خوردن و تمرین شروع کنید.
- اگر لازم است که کمی قبل از تمرین غذا بخورید، یک غذای مختصر انتخاب کنید که دست کم به میزان 70 گرم کربوهیدرات داشته باشد. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد احتمال اینکه مصرف غذاهای با کربوهیدرات کم( کمتر از 50گرم) قبل از تمرین، باعث ایجاد مشکل در افراد حساس شود حتی بیشتر از مصرف غذاهای با مقادیر کربوهیدرات زیاد، این احتمالا به این دلیل است که مقدار کم کربوهیدرات جذب شده، با مصرف بیشتر کربوهیدرات، اشباع میشود. مقادیر بیشتر در عوض بیشتر در بدن استفاده میشود و به مقدار مناسب کربوهیدرات در اختیار ورزشکار قرار میدهد.
- مقادیری از خوراک GI پایین (مثل ماست، نان حبوبات، ماکارونی، پرتقال)به غذای قبل از تمرین خود بیفزایید. اینها در مقایسه با غذاهای GI پایین، آزاد سازی گلوکز آهستهتر و در نتیجه ترشح انسولین کمتری را در بر دارند.
- در هنگام گرم کردن بدن خود مقداری فعالیت شدید انجام دهید. این کار کمک میکند آزاد سازی گلوکز از کبد، شبیه سازی شود و از افت شدید گلوکز خون جلوگیری کند.
- در طول تمرین کربوهیدرات مصرف کنید.
آیا اگر قصد کاهش وزن داشته باشیم، باید از خوردن غذا قبل از ورزش خودداری کنیم؟
ورزش کردن در حالت شبیه روزه( غذا نخوردن تا هشت ساعت بعد از آخرین وعده)در مقایسه با ورزش بعد از خوردن غذا یا خوراک مختصر محتوی کربوهیدرات، به نسبت باعث مصرف بیشتر چربی به عنوان سوخت میشود. با این حال ممکن است شما بعد از مصرف غذای کربوهیدرات دار بتوانید شدیدتر و طولانیتر ورزش کنید.
این امر روی هم رفته، به مصرف مقدار بیشتری انرژی منتج میشود و به ایجاد تعادل منفی انرژی که برای کاهش چربی مورد نیاز است، کمک میکند. برای اینکه در مورد خوردن قبل از ورزش تصمیم بگیرید، خوب است که هدف از ورزش کردن تان را در نظر بگیرید. اگر هدف اول تان این است که عملکرد خود را بهبود ببخشید، قبل از ورزش چیزی بخورید. اگر هدف اول شما این است که وزن خود را کاهش دهید، ولی میخواهید همان مقدار ورزش را بدون توجه به این که چیزی خوردهاید یا نه، انجام دهید، غذایتان را برای بعد از تمرین نگه دارید .
قبل از هر چیز بگم که خیلی از محبت دوستای خوبم ممنونم که تو این مدت که نبودم به وب خودشون سر زدن و نظراتشونو دریغ نکردن . اما برای عکس بدون شرح ست قبلی اوصاف فوق العاده ای از شما عزیزان دیدم ... نتونستم قشنگترینشونو انتخاب کنم . انصافا همشون دلنشین بودن . انتخاب با خودتون ...
عشق است به آسمان پریدن
صد پرده به هر نفس دریدن
اول نفس از نفس گسستن
اول قدم از قدم بریدن
نادیده گرفتن این جهان را
مر دیده خویش را بدیدن
زان سوی نظر نظاره کردن
در کوچه سینه ها دویدن
گفتم که دلا مبارکت باد
در حلقه عاشقان رسیدن
رفتند و ما ماندیم.اما چگونه رفتند ؟ و ما چگونه می رویم ؟؟
و اما وصف زیبای داداش خودم در باره عکس ( دیوونه وبلاگ نشین ) :
اون نوری که از وسط درختا و کنار سنگ نبشته های قبر ها تلا لو می کنه نور امید در دل ادم زنده می کنه و یادآور می کنه که مرگ اگرچه غروب زندگی مادیه ولی تولد و طلوع یک زندگی ابدی و جاوید در یه دنیای دیگه ست!
همسفر من ... وبلاگ بی پایان . هم فلسفیشو گفته هم خودمونیش رو :
شرح عکس (فلسفی): شهید ٬ خورشید تابان انسانیت است
شرح عکس (خودمونی): خدا نور به قبرت بباره. اینجوری!
از همتون ممنونم . این قشنگترین کامنت ها بود درباره شرحی برای یک عکس بدون شرح !
=============
درباره کلسترول چه میدانید ؟
کلسترول یک ماده مومی شبیه به چربی است که توسط کبد در بدن ساخته می شود.
این ماده بخشی از هر سلول بدن را تشکیل می دهد و اعمال بسیار حیاتی دارد.
بدن ما به چند دلیل به کلسترول نیازمند است که عبارتند از:
- حفظ دیواره های سلولی سالم
- ساختن هورمون ها (مواد شیمیائی پیام رسان در بدن)
- ساختن ویتامین D
- ساختن اسیدهای صفراوی که به هضم چربی کمک می کنند.
به گزارش بخش بهداشت سایت اینترنتی یاهو ، گاهی اوقات بدن بیش از حد نیاز کلسترول تولید می کند و این کلسترول زیادی وارد جریان خون می شود.
سطوح بالای کلسترول در خون می تواند رگهای خونی را مسدود نماید و احتمال حملات قلبی را افزایش دهد.
در شکل زیر چگونگی رسوب کلسترول در دیواره عروق نشان داده شده است:
قسمت زرد رنگ مشخصه کلسترول رسوب کرده در دیواره رگ است که در بیماری آرترواسکلروزیس در دیواره عروق مشاهده می شود.
این حالت رسوب چربی و ایجاد پلاک در دیواره رگ ، نهایتا منجر به باریک شدن آن و اختلال در جریان خون می شود.
با مصرف چربی های اشباع شده ، نوعی از چربی که در غذاهای حیوانی از جمله گوشت و محصولات لبنی موجود است ، بدن کلسترول بسیار زیادی را تولید می کند.
علاوه بر کلسترولی که خود بدن می سازد ، درصد کمی از آن را هم از غذاها دریافت می کند.
تنها غذاهی حیوانی مانند گوشت ، تخم مرغ ، و فرآورده های لبنی حاوی کلسترول هستند. غذاهای گیاهی مانند میوه ها ، سبزیجات و دانه ها کلسترول ندارند.
انواع مختلف کلسترول
- کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL) نوع بد کلسترول است و احتمال بیشتری دارد که موجب انسداد عروق و در نتیجه افزایش احتمال حمله قلبی شود.
- کلسترول لیپوپروئتین با دانسیته بالا (HDL) که نوع خوب کلسترول است و به خروج کلسترول بد از رگهای خونی کمک کرده احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد.
البته بخش اعظم کلسترول توسط کبد ساخته می شود ، و تنها درصد کمی از آن از طریق غذا وارد بدن می شود اما هر چه مصرف چربی اشباع شده بیشتر باشد بدن ما هم کلسترول بیشتری می سازد.
بسیاری از افراد بدون مصرف دارو و تنها با رعایت رژیم غذائی مناسب و داشتن فعالیت بیشتر ، می توانند کلسترول خونشان را پایین نگه دارند.
با توجه به اینکه تنها غذاهای حیوانی حاوی کلسترول هستند ، غذاهای گیاهی که فاقد آنند می توانند جایگزین مناسبی باشند.
چربی های اشباع شده
این گروه از چربی ها بزرگترین عامل افزایش کلسترول نوع بد در خون محسوب می شوند.
همانطور که اشاره شد این نوع چربی در محصولات با منشا حیوانی از جمله کره ، پنیر ، شیر ، بستنی ، خامه و گوشت های چرب موجود است.
البته در برخی روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل ، روغن خرما ، و روغن هسته خرما نیز وجود دارد.
لازم به ذکر است که اکثر دیگر انواع روغن های گیاهی حاوی چربی اشباع نشده و سالم هستند.
مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده باعث افزایش کلسترول می شود که نهایتا منجر به تنگ شدن دیواره عروق و انسداد آنها می گردد.
نتیجه افزایش فشار خون و فشار وارده بر قلب برای حفظ جریان خون کافی در سراسر بدن است.
رژیم غذائی پرچرب بدلیل میزان کالری زیاد احتمال چاقی را افزایش می دهد که این خود دیگر فاکتور موثر در بیماری های قلبی است.
چربی های اشباع نشده
این نوع چربی ها در صورتی که جایگزین چربی اشباع شده شوند ، کلسترول بد خون را کاهش می دهند.
دونوع چربی اشباع نشده به اشکال مونو و پلی وجود دارند.
اکثر روغن های گیاهی مایع (بجز روغن نارگیل و خرما) از نوع غیر اشباع هستند از انواع چربی های اشباع نشده مونو می توان به روغن زیتون و کانولا اشاره کرد.
از انواع روغن های اشباع نشده نوع پلی ، روغن آفتاب گردان ، روغن ذرت ، و روغن سویا را می توان نام برد.
اما باید توجه داشت چربی اشباع نشده با آنکه بر نوع اشباع شده ارجحیت دارد و در کاهش کلسترول بد خون موثر است ، به دلیل آنکه که از کالری بالائی برخوردارند باید در مصرف آن نیز محدودیت قائل شد.
اسیدهای چرب ترنس
این نوع از چربی ها بهنگام جامد شدن روغن های گیاهی (همان فرآیند هیدروژناسیون) تشکیل می شوند و می توانند باعث افزایش کلسترول نوع بد و کاهش کلسترول نوع خوب شوند.
این نوع اسیدهای چرب در غذاهی سرخ شده ، کالاهای غذائی آماده (مانند دونات ، بیسکوئیت و شیرینی های خشک ، کلوچه) غذاهای فرآیند شده ، و انواع مارگارین یافت می شود.
چربی های هیدروژنه
به روغن هائی که جامد شده اند (مانند مارگارین و کره جامد) گفته می شود.
از مصرف غذاهای تهیه شده با این روغن ها باید اجتناب کرد چرا که حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب ترنس هستند که با ایجاد بیماری های قلبی ارتباط دارند.
به هنگام خرید مواد غذائی به برچسب آنها دقت کنید.واژه هیدروژنه یا اشباع شده بهم مرتبطند.
زمانی که هیدروژن به روغن آن اضافه گردد در واقع به چربی اشباع شده تبدیل می شود که این همان معنای واژه هیدروژنه است.
چربی های نسبتا هیدروژنه
این اصطلاح به روغن هائی اطلاق می شود که بخشی از آنها بصورت جامد در آمده است.
از غذاهای تهیه شده با این نوع چربی نیز باید پرهیز نمود ، زیرا آنها هم حاوی سطوح بالائی از اسیدهای چرب ترنس هستند که در ایجاد بیماری های قلبی نقش دارند .
برگرفته از BodyBuilding Persian Agency
منتظر نظرات و پیشنهادات سازنده شما هستم .
برای دیدن تصویر در ابعاد اصلی کلیک کنید .
راستی بچه ها اگه درباره عکس های بدون شرحی که میزارم شرحی به ذهنتون میرسه بگین .
من چون تنها زندگی میکنم خودم غذا درست میکنم |
در مورد عادات غذایی اطلاعات بیشتری نیاز هست؛ مثلا:
- آیا هر روز صبحانه می خورید؟ صبحانه تان شامل چه چیز هایی است؟
- چقدر در شبانه روز شیر و لبنیات می خورید؟
- آیا علاقه ای به خوردن میوه دارید؟
- در شبانه روز چند لیوان آب می نوشید؟
- هنگام تمرینات چه برنامه ی غذایی دارید؟؟
- و...
اگر هنوز فکر می کنید در تمرینات کم میارید، باید بیشتر روی عادات غذایی تون متمرکز بشید.
اصل کلی اینه که از تمام گروه های 4 گانه ی اصلی غذایی (نان و غلات، لبنیات، گوشت و میوه و سبزیجات) در طول روز استفاده کنید و
منتظر پیشنهاد ها و انتقاداتتون هستم ... ممنون .