قبل از هر چیز بگم که خیلی از محبت دوستای خوبم ممنونم که تو این مدت که نبودم به وب خودشون سر زدن و نظراتشونو دریغ نکردن . اما برای عکس بدون شرح ست قبلی اوصاف فوق العاده ای از شما عزیزان دیدم ... نتونستم قشنگترینشونو انتخاب کنم . انصافا همشون دلنشین بودن . انتخاب با خودتون ...
عشق است به آسمان پریدن
صد پرده به هر نفس دریدن
اول نفس از نفس گسستن
اول قدم از قدم بریدن
نادیده گرفتن این جهان را
مر دیده خویش را بدیدن
زان سوی نظر نظاره کردن
در کوچه سینه ها دویدن
گفتم که دلا مبارکت باد
در حلقه عاشقان رسیدن
رفتند و ما ماندیم.اما چگونه رفتند ؟ و ما چگونه می رویم ؟؟
و اما وصف زیبای داداش خودم در باره عکس ( دیوونه وبلاگ نشین ) :
اون نوری که از وسط درختا و کنار سنگ نبشته های قبر ها تلا لو می کنه نور امید در دل ادم زنده می کنه و یادآور می کنه که مرگ اگرچه غروب زندگی مادیه ولی تولد و طلوع یک زندگی ابدی و جاوید در یه دنیای دیگه ست!
همسفر من ... وبلاگ بی پایان . هم فلسفیشو گفته هم خودمونیش رو :
شرح عکس (فلسفی): شهید ٬ خورشید تابان انسانیت است
شرح عکس (خودمونی): خدا نور به قبرت بباره. اینجوری!
از همتون ممنونم . این قشنگترین کامنت ها بود درباره شرحی برای یک عکس بدون شرح !
=============
درباره کلسترول چه میدانید ؟
کلسترول یک ماده مومی شبیه به چربی است که توسط کبد در بدن ساخته می شود.
این ماده بخشی از هر سلول بدن را تشکیل می دهد و اعمال بسیار حیاتی دارد.
بدن ما به چند دلیل به کلسترول نیازمند است که عبارتند از:
- حفظ دیواره های سلولی سالم
- ساختن هورمون ها (مواد شیمیائی پیام رسان در بدن)
- ساختن ویتامین D
- ساختن اسیدهای صفراوی که به هضم چربی کمک می کنند.
به گزارش بخش بهداشت سایت اینترنتی یاهو ، گاهی اوقات بدن بیش از حد نیاز کلسترول تولید می کند و این کلسترول زیادی وارد جریان خون می شود.
سطوح بالای کلسترول در خون می تواند رگهای خونی را مسدود نماید و احتمال حملات قلبی را افزایش دهد.
در شکل زیر چگونگی رسوب کلسترول در دیواره عروق نشان داده شده است:
قسمت زرد رنگ مشخصه کلسترول رسوب کرده در دیواره رگ است که در بیماری آرترواسکلروزیس در دیواره عروق مشاهده می شود.
این حالت رسوب چربی و ایجاد پلاک در دیواره رگ ، نهایتا منجر به باریک شدن آن و اختلال در جریان خون می شود.
با مصرف چربی های اشباع شده ، نوعی از چربی که در غذاهای حیوانی از جمله گوشت و محصولات لبنی موجود است ، بدن کلسترول بسیار زیادی را تولید می کند.
علاوه بر کلسترولی که خود بدن می سازد ، درصد کمی از آن را هم از غذاها دریافت می کند.
تنها غذاهی حیوانی مانند گوشت ، تخم مرغ ، و فرآورده های لبنی حاوی کلسترول هستند. غذاهای گیاهی مانند میوه ها ، سبزیجات و دانه ها کلسترول ندارند.
انواع مختلف کلسترول
- کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL) نوع بد کلسترول است و احتمال بیشتری دارد که موجب انسداد عروق و در نتیجه افزایش احتمال حمله قلبی شود.
- کلسترول لیپوپروئتین با دانسیته بالا (HDL) که نوع خوب کلسترول است و به خروج کلسترول بد از رگهای خونی کمک کرده احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد.
البته بخش اعظم کلسترول توسط کبد ساخته می شود ، و تنها درصد کمی از آن از طریق غذا وارد بدن می شود اما هر چه مصرف چربی اشباع شده بیشتر باشد بدن ما هم کلسترول بیشتری می سازد.
بسیاری از افراد بدون مصرف دارو و تنها با رعایت رژیم غذائی مناسب و داشتن فعالیت بیشتر ، می توانند کلسترول خونشان را پایین نگه دارند.
با توجه به اینکه تنها غذاهای حیوانی حاوی کلسترول هستند ، غذاهای گیاهی که فاقد آنند می توانند جایگزین مناسبی باشند.
چربی های اشباع شده
این گروه از چربی ها بزرگترین عامل افزایش کلسترول نوع بد در خون محسوب می شوند.
همانطور که اشاره شد این نوع چربی در محصولات با منشا حیوانی از جمله کره ، پنیر ، شیر ، بستنی ، خامه و گوشت های چرب موجود است.
البته در برخی روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل ، روغن خرما ، و روغن هسته خرما نیز وجود دارد.
لازم به ذکر است که اکثر دیگر انواع روغن های گیاهی حاوی چربی اشباع نشده و سالم هستند.
مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده باعث افزایش کلسترول می شود که نهایتا منجر به تنگ شدن دیواره عروق و انسداد آنها می گردد.
نتیجه افزایش فشار خون و فشار وارده بر قلب برای حفظ جریان خون کافی در سراسر بدن است.
رژیم غذائی پرچرب بدلیل میزان کالری زیاد احتمال چاقی را افزایش می دهد که این خود دیگر فاکتور موثر در بیماری های قلبی است.
چربی های اشباع نشده
این نوع چربی ها در صورتی که جایگزین چربی اشباع شده شوند ، کلسترول بد خون را کاهش می دهند.
دونوع چربی اشباع نشده به اشکال مونو و پلی وجود دارند.
اکثر روغن های گیاهی مایع (بجز روغن نارگیل و خرما) از نوع غیر اشباع هستند از انواع چربی های اشباع نشده مونو می توان به روغن زیتون و کانولا اشاره کرد.
از انواع روغن های اشباع نشده نوع پلی ، روغن آفتاب گردان ، روغن ذرت ، و روغن سویا را می توان نام برد.
اما باید توجه داشت چربی اشباع نشده با آنکه بر نوع اشباع شده ارجحیت دارد و در کاهش کلسترول بد خون موثر است ، به دلیل آنکه که از کالری بالائی برخوردارند باید در مصرف آن نیز محدودیت قائل شد.
اسیدهای چرب ترنس
این نوع از چربی ها بهنگام جامد شدن روغن های گیاهی (همان فرآیند هیدروژناسیون) تشکیل می شوند و می توانند باعث افزایش کلسترول نوع بد و کاهش کلسترول نوع خوب شوند.
این نوع اسیدهای چرب در غذاهی سرخ شده ، کالاهای غذائی آماده (مانند دونات ، بیسکوئیت و شیرینی های خشک ، کلوچه) غذاهای فرآیند شده ، و انواع مارگارین یافت می شود.
چربی های هیدروژنه
به روغن هائی که جامد شده اند (مانند مارگارین و کره جامد) گفته می شود.
از مصرف غذاهای تهیه شده با این روغن ها باید اجتناب کرد چرا که حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب ترنس هستند که با ایجاد بیماری های قلبی ارتباط دارند.
به هنگام خرید مواد غذائی به برچسب آنها دقت کنید.واژه هیدروژنه یا اشباع شده بهم مرتبطند.
زمانی که هیدروژن به روغن آن اضافه گردد در واقع به چربی اشباع شده تبدیل می شود که این همان معنای واژه هیدروژنه است.
چربی های نسبتا هیدروژنه
این اصطلاح به روغن هائی اطلاق می شود که بخشی از آنها بصورت جامد در آمده است.
از غذاهای تهیه شده با این نوع چربی نیز باید پرهیز نمود ، زیرا آنها هم حاوی سطوح بالائی از اسیدهای چرب ترنس هستند که در ایجاد بیماری های قلبی نقش دارند .
برگرفته از BodyBuilding Persian Agency
منتظر نظرات و پیشنهادات سازنده شما هستم .